احداث بزرگ‌ترین حسینیه خراسانی‌ها در کربلا | پروژه‌ای که ۷۰سال از وقف آن می‌گذرد استانداری بازوی حکومت و مجرای حکمرانی اسلامی است | توجه به ترویج فرهنگ امام‌رضایی در نسل جوان چگونه نماز باران بخوانیم؟ به‌کارگیری اساتید فاقد مجوز رسمی برای تدریس علوم و معارف دفاع مقدس در دانشگاه تخلف است مشهد، میزبان اجلاس بین‌المللی تجلیل از پیرغلامان و خادمان حسینی آیا می‌شود بدهی شهریه مدرسه را در محاسبه خمس لحاظ کنیم؟ سردار غیاثی: همه تلاش نیروهای مسلح در جهت قدرتمندشدن است ثبت شخصیت علامه طباطبائی در یونسکو | بزرگداشت علامه در سطح جهانی فاطمه(س)، حلقه وصل امت، نبوت و رسالت احیا و فعال‌سازی جشنواره‌ها در مساجد فتوای مفتی عربستان سعودی درباره حکم شرعی بازدید از موزه مصر آغاز اجرایی‌شدن طرح ملی حفظ قرآن اهدای کتاب دست‌نویس بانوی تونسی به حرم مطهر امام رضا(ع) جزئیاتی از مراسم تشییع و تدفین پیکر «سیدمحمد موسوی‌سجاسی»، مداح اهل‌بیت(ع) ضرورت توجه به مهدویت با نگاه جهانی تصمیم جدید عربستان در اعزام سفر حج موزه دفاع مقدس مشهد، شاهکار شهرداری و شورای شهر است کرامتی عجیب از شیخ حسنعلی اصفهانی
سرخط خبرها

آیت‌الله علم‌الهدی: اساتید در رشد و ترویج نقد سازنده و گفت‌وگوی آزاد نقش مؤثر دارند | هزینه‌کردن «دین» برای حفظ انسجام، اشتباه بزرگی است

  • کد خبر: ۳۶۶۴۹۱
  • ۲۷ مهر ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۲
آیت‌الله علم‌الهدی: اساتید در رشد و ترویج نقد سازنده و گفت‌وگوی آزاد نقش مؤثر دارند | هزینه‌کردن «دین» برای حفظ انسجام، اشتباه بزرگی است
نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی گفت: دانشگاه، محیطی است که تضاد و تعارض افکار طبیعت پویایی علمی آن است؛ لذا ما باید این تضاد‌ها را نه با ترس و سرکوب، بلکه با مدیریت هوشمندانه و سازنده پیش ببریم.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دیدار با روسا و مسئولین نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان که در دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی برگزار شد، با تاکید بر نقش دانشگاه‌ها در حفظ انسجام اجتماعی اظهار کرد: هر استاد یا مدیر باید فضایی فراهم آورد که در آن افراد بتوانند نظرات مخالف خود را آزادانه بیان کنند تا گفت‌وگوی سازنده‌ای به وجود آید. این به معنای این نیست که باید خود را به‌سوی یک دیدگاه خاص سوق دهیم یا به‌کارگیری نفوذ برای سرکوب مخالفان؛ بلکه باید به گونه‌ای رفتار کنیم که «حرف تو بزن، اما در عین حال فضا را برای هر کسی که می‌خواهد خلاف حرف تو را بگوید، نیز باز هست».

وی افزود: در این راستا، حتی در کلاس‌های تخصصی نیز نباید از دانشجویان انتظار داشته باشیم تا فقط از پرسش‌های چالش‌برانگیز دوری کنند؛ بلکه باید این پرسش‌ها را به عنوان فرصتی برای رشد فکری در نظر بگیریم.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی تاکید کرد: ما، علما، دانشمندان، اساتید و اندیشمندان جامعه، به عنوان ستون‌های فکری و راهنمای این مسیر، باید از این حقیقت آگاه باشیم و دست برداریم از هر گونه تصور نادرست که شاید برخی «دین را فدا کنند» تا به انسجام دست یابند. به‌جای این‌گونه نگاه کوتاه‌مدت، باید به‌دقت به این نکته توجه کنیم که انسجام نه فقط در سطح اجتماعی، بلکه در بسترهایی، چون دانشگاه‌ها نیز شکل می‌گیرد. دانشگاه، محیطی است که تضاد و تعارض افکار طبیعت پویایی علمی می‌باشد؛ ما باید این تضاد‌ها را نه با ترس و سرکوب، بلکه با مدیریت هوشمندانه و سازنده مهار کنیم.

اردو‌های دانشجویی، فرصتی برای تحول فکری و شخصیتی دانشجویان

امام جمعه مشهد خاطرنشان کرد: یکی دیگر از محور‌های اساسی این است که در مدیریت ورود دانشجویان تازه‌وارد، به‌ویژه در دوره‌های آشنایی و اردو‌های مختصر سه‌روزه، باید برنامه‌ریزی دقیق و انسانی صورت گیرد. در این اردوها، حتی اگر تماس دانشجویان با والدین محدود شود، هدف این است که آنها را از محیط‌های روزمره جدا کرده و فرصتی برای تحول فکری و شخصیتی فراهم کنیم؛ به‌طوری‌که پس از بازگشت به دانشگاه، نه تنها دانش‌آموزی صرفاً مسلط به مطالب درسی باشد، بلکه یک فرد متحول، با نگرش پژوهشی و جاه‌طلبی برای خدمت به جامعه باشد. این نوع مدیریت، نه تنها به حفظ انسجام داخلی کمک می‌کند، بلکه از بروز اختلالات مدیریتی و زیرساختی در دانشگاه نیز جلوگیری می‌نماید.

هزینه‌کردن «دین» برای حفظ انسجام، اشتباه بزرگی است

آیت الله علم الهدی با بیان اینکه دستیابی به انسجام واقعی در جامعه نیازمند سرمایه‌گذاری جدی و هزینه‌گذاری هدفمند است، اظهار کرد: چرا که عامل اصلی وحدت «دین» است که مردم را در کنار هم می‌آورد و آنها را در برابر مشکلات، کمبودها، ناملایمات و فجایعی که بر سر راه‌شان می‌آید، مقاوم می‌سازد.

وی خاطر نشان کرد: این مسأله به این معنا نیست که دین از بین رفته است، بلکه دین محوری هست که چارچوب اصلی و کمربند قطعی انسجام را تشکیل می‌دهد و بدون آن، هدف اساسی هر انقلاب و هر طرح سرمایه‌گذاری قابل دست‌یابی نخواهد بود.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: در نهایت، باید از هر گونه استفاده نادرست از دین به‌عنوان «هزینه» برای اهداف دیگر جلوگیری کنیم؛ زیرا چنین رفتاری نه تنها به فساد دنیوی می‌انجامد، بلکه سرنوشت آخرت‌مان را نیز به ناامیدی می‌کشاند. به‌جای این‌گونه انحرافات، بر این باور استوار باشیم که حفظ دین، تقویت نظام جمهوری اسلامی و ارتقای انسان‌ها به سوی عبادت خالص خداست؛ عملی که در کتاب‌مظهر اعمال شما، به‌عنوان یک ذخیرهٔ گرانبها ثبت می‌شود و به عنوان ارزشمندترین دستاورد، مورد تمجید قرار خواهد گرفت.

وی بیان کرد: در این مسیر، دعای ما این است که خداوند، از طریق شما اساتید گرانقدر، ما را در حفظ و پاسداری از دین، تقویت وحدت ملی و پیشبرد هدف نهایی یک جامعهٔ پویای معتدل و سازنده یاری نماید. امید است که این مسئولیت بزرگ، به‌عنوان یک عبادت حقیقی، همواره در دل هر یک از شما زنده بماند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->